Tåget politik, hvad ryger de egentlig selv?

6 nov
Karsten Nonbo sidder med håndjern på ryggen for at vise hvor rimelige Politiets massearrestationer var

Nonbo demonstrerer at han næsten godt tør at underkaste sig lidt den samme behandling som lovlydige demonstranter fik

I Danmark kan du køre bil med op til 0.5 promille, men hash må nærmest ikke være måleligt i blodet. Bagatelgrænsen er sat så lavt at du længe efter hashens virkning har fortaget sig stadig anses for påvirket. Hvis blot en ubetydelig mængde hash findes i din blodprøve idømmes du tre års ubetinget frakendelse af kørekortet, en bøde svarende til en femogtyvendedel af en årsindtægt samt indskrivning i kriminalregistret.

Det er en grov kriminalisering af en temmelig stor del af den danske befolkning, nemlig den del der tager sig en joint en gang i mellem. Lærlinge mister deres lærlingeplads pga. af det her, og der er intet bevis eller indikation på at en så ringe mængde cannabis i blodet forringer ens evne til at køre bil, Der er derimod stærk indikation for at unge der er arbejdsløse og tilovers får et større hashforbrug. Og det er skævt … på den ufede måde.

Som sædvanligt er politikernes udmeldinger helt i skoven. Socialdemokraterne hævder at det er “bedre at være helt sikker” og det lyder jo tilforladeligt. Men burde man så ikke indføre nul-promille? Burde håndholdt mobilsnak under kørslen ikke også straffes med 3 års frakendelse? Burde køre/hviletids overtrædelser begået af lastbilchauffører ikke bødestraffes med 1/25 af årsindtægten? osv. osv …

Politiet laver razziaer ved Christiania efter devisen: Hvis vi kan skræmme kunderne væk så ryger forretningen, og det lyder jo også meget tilforladeligt, men det passer jo ikke. De opnår højst at sprede forretningen ud over hele København.

Man kunne forestille sig flg citat:

Rockerpusher udtaler: “Det er naturligvis irriterende at Politiet stresser vores kunder, men vi vælger at se på det positive: Fremover vil vi kunne styrke vores forretning ude i byen, og det giver os lejlighed til at øge vort mersalg af andre produkter som f.eks. kokain og heroin. Vi ser frem til øget omsætning også på disse produkter”

Samfundsomkostningerne er enorme, politiindsats, kriminaliserede unge der mister læreplads fordi de gør som de fleste unge gør: Ryger sig en joint. Misbrug er misbrug, men brug er altså brug.

MF for Venstre, Kriminalassistent Karsten ‘kold i røven’ Nonbo, professionel ordenshåndhæver og Venstres tågede stemme i natten tager dog prisen i absurde politikerudmeldinger. Men han er jo også politimand OG politiker på een gang:

“Jeg er hundrede procent fast i kødet. Hash kan altså spores i blodet flere dage efter, så de der weekendnarkomaner kan altså dårligt køre bil resten af ugen, når de har røget hash. Og det har jeg det meget fint med
– kilde: Politiken

Han er altså ikke fast i kødet. Jeg så ham dengang han næsten godt turde at underkaste sig lidt den samme behandling som lovlydige demonstranter fik helt uopfordret. Han så altså … ja ikke ud som om han var fast i kødet i hvert fald, snarere lidt for marmoreret hvis man må blive i billedet.

Men hvis man ikke kan køre bil fordi en minimal mængde hash kan spores, så burde de tilladte 0.5 promille alkohol jo også være et problem? Man kan næsten høre Nonbo spørge: “Jeg er fuldstændig kold i isen. Hvad har alkohol med hash at gøre når det ikke er problemet vi snakker om?”

Mest foruroligende er det dog at han har det fint med at folk kører dårligt bil, mon ikke han burde afstemme den ide med nærmeste foresatte?

På den mere positive side må man sige at Venstre er et meget tolerant parti, og nu hvor det konsekvent kniber for dem at føre/definere liberal politik, både mht. søskendesex og så så’n rent økonomisk, må man så ikke foreslå et nyt slogan:

Venstre – plads til lidt af hvert

Men hvad ryger Karsten egentlig selv? Og er det trafiksikkert at have ham som MF’er?

Links:

  1. http://politiken.dk/politik/ECE1800614/venstre-weekendnarkomanerne-skal-ikke-have-lov-at-koere-bil—overhovedet/
  2. http://www.b.dk/politiko/s-narko-koersel-skal-straffes-haardt
Reklamer

Hvad synes du ...?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: