Foghs afgørende sejr over venstrefløjen var ikke valgsejren

9 nov

Vi mangler sprog
copyright: Red is the bad colour

Valgsejren var kun forudsætningen for en langt vigtigere sejr, nemlig sejren i det Rune Lykkeberg, journalist og debattør ved dagbladet Information, kalder ‘Kampen om sandhederne’.

Hvis du kan bestemme hvordan et problem skal formuleres, kan du også bestemme hvordan løsningen skal se ud.

Man kan ikke leve på andre folks penge – det er nas” giver lavere overførsler, mere kontrol samt større frihed til dem der har masser af penge. Dette argument rider på en meget simpel definition af ejendomsretten “Det er mit, jeg har købt og/eller skabt det”.

Ingen er som individ ansvarlig for samfundets manglende evne til at skaffe nok arbejde” giver mere omfordeling fra rig til fattig og dermed større individuel frihed og velfærd til de udsatte. Det kræver en mere kompleks forståelse af ejendomsretten “alt hvad vi ejer, ejer vi takket være samfundet og os selv”

Bogen ‘Kampen om sandhederne’ bør være pligt-pensum for alle venstreorienterede; beslutningstagere, meningsdannere og helt alm. mennesker som undertegnede. Den er ikke lige en pixi-bog, men den er heller ikke voldsomt “Underbuksitets” højttravende. Kampen om sandhederne er ikke en opskrift på hvad der skal til, men en analyse af hvad der er sket. Gennem Lykkebergs analyse går det op for en hvor kampen blev tabt. En forudsætning for at vende skuden.

Hvis vi skal vinde landet tilbage må vi vinde sproget først, dernæst værdierne. Venstrefløj på liberale problemformuleringer virker ikke, det ses tydeligt i dette herrens år 2012.

Vore politikere må indse det her, og vi alm. mennesker må øve os i at omformulere spørgsmålene i vores diskussioner med højrefløjen på f.eks. Facebook

Rune Lykkeberg i “Kampen om sandhederne

Venstrefløjen har i årtier arbejdet på  en alliance mellem den kulturelle overklasse og underklassen med den økonomiske overklasse som modstander. Projektet kan resumeres som følger: Den kulturelle overklasse vil frigøre de udbyttede i underklassen fra udbytterne i den økonomiske overklasse. Den kulturelle overklasse vil give de udbyttede en sand bevidsthed om de kræfter, der dominerer dem, så de ikke længere behøver være fremmedgjorte, passive og tilfredse forbrugere **.

Anders Fogh Rasmussens borgerlige regering brød den definition og satte en ny trekant: Den borgerlige regering vil befri underklassen og middelklassen fra den kulturelle overklasses pædagogiske dominans. Og mobiliseringen virekde. Ikke som væbnet kamp mod den kulturelle overklasse, men som kamp mod dens sandheder, som nedgørelse af dens strategier og som et opgør, der samlede vidt forskellige fraktioner i det danske samfund til modstand mod humanisterne udpeget som “tossegode pladderhumanister”

** venstrefløjens pointe er at folk ikke kan ende som tilfredse forbrugere. Det har den ret i, jvf. f.eks. USA hvor store dele af middelklassen har mistet job, bolig og sikkerhed, og nu må bo i campingvogne, eller jvf. Danmark hvor arbejdsløsheden sådan set ikke er sensationel, vi har været oppe på ca. dobbelt så mange arbejdsløse før, men kommer til at få frygtelige konsekvenser for mangt en “tilfreds forbruger”, fordi sikkerhedsnettet er blevet revet i store laser. Hvis du er på kontanthjælp er du fattig, og fattige er ikke “tilfredse forbrugere”

Links

Reklamer

Hvad synes du ...?

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: